Voiko klinikka pärjätä yhdellä laserlaitteella?

Miten yksi laserlaite voi sopia dermatologian, estetiikan ja gynekologian vaativiinkin hoitomuotoihin?  Vastaus on markkinoiden tehokkain ER:YAG ja Nd:YAG yhdistelmä sekä korkeatasoiset lisälaitteet – Fotona SP Dynamis Pro.

Lääketieteellisten laserien Rolls Royce.
Fotona SP Dynamis Pro.

Markkinoilla on runsaasti lääketieteellisiä lasereita eri hoitomuotoihin. Niinpä klinkalla saattaa olla useita laitteita, jotka tarvitsevat spesifin koulutuksen ja huollon.

Entä jos yksi laite riittäisi?
Luonnollisesti laitteen tulee olla tehokas, jotta eri hoitoihin kuluva aika minimoituu. Tämä laite on Fotona SP Dynamis Pro. Markkinoiden tehokkain ER:YAG ja Nd:YAG yhdistelmä, jolla voi hoitaa laaja-alaisesti dermatologiset, esteettiset ja gynekologiset toimenpiteet. Potilaasi ja sinä varmasti arvostatte hoitojen nopeutta. Yhdistelmänä monipuolisuus ja tehokkuus tekevätkin SP Dynamis Prosta todellisen ”ROI-laserin”, josta myös investoinpäätöksen tekijä voi olla tyytyväinen.

Fotonan paakonttori sijaitsee Sloveniassa

Yritys edistyksellisten laserlaitteiden takana

FOTONA aloitti laserlaitteiden valmistamisen jo vuonna 1964, vain neljä vuotta laserin keksimisen jälkeen. Alusta asti Fotona on pitänyt koko tuotantoketjun omissa käsissään.Tutkimus, tuotekehitys, laitteiden valmistus komponenteista alkaen sekä tinkimätön laadunvalvonta tehdään omassa tehtaassa.
Fotona on innovoinut useita patentteja, joiden ansiosta Fotona –laserien turvallisuus, teho, optiikka ja energiatehokkuus sekä laatu ovat huippuluokkaa.

”We are proud of our worldwide reputation for making laser systems that last “forever”

tiivistää yrityksen toimitusjohtaja Dr Matjaž Lukač Fotonan tunnuslauseen, “Choose perfection”.

Laitteen ominaisuudet

Monipuolisuuden avaimet: kaksi laseria ja kymmenet aplikaatiot

SP Dynamis Pron Nd:YAG aallonpituus vaikuttaa ihon syvimpiin kerroksiin, kun taas ER:YAG aallonpituus pinnallisempana hoitaa ihon näkyviä epätasaisuuksia. Kulloisellekin hoidolle sopivan aallonpituuden ja hoitoaplikaation yhdistelmä mahdollistaa sen, että useat lääkärit voivat käyttää samaa laitetta praktiikkansa hoitoon.

Lyhyt kuvaus SP Dynamis Pron teknisistä ominaisuuksista

1. Ergonominen Optoflex -varsi takaa kevyen hallittavuuden.
2. Laaja-alainen hoitovalikoima Dual laser -systeemin ansiosta.
3. Ennakoiva ja älykäs, suurikokoiselta ruudulta ohjattava graafinen käyttöjärjestelmä.
4. Esiohjelmoidut hoidot pikanäppäimien takana.
5. ”Top hat” lasersäteen profiili takaa tasalaatuiset hoidot.
6. EFC-järjestelmä (energy feedback control) kontrolloi, että jokainen laserpulssi on energialtaan samanlainen.
7. Todella laaja valikoima käsikappaleita ja skannereita tarkkaan ja tehokkaaseen hoitotyöhön.
8. Patentoitu, suorakaiteen muotoinen VSP-pulssi (variable square pulse) mahdollistaa laajan kirjon erimittaisia pulsseja.
9. Mahdollisuus langattomaan jalkapedaaliin – parempi työergonomia.
10. Innovatiiviset aplikaatiot laajentavat laitteen käyttömahdollisuuksia myös tulevaisuudessa.

sp-dynamis-aplikaatioita

Dermatologia ja esteettiset hoidot

anti-aging

Anti-aging

ihon hoito tai kuorinta voidaan suorittaa ablatoimalla (ER:YAG) tai ei-ablatoivasti (Nd:YAG). Hoitotapa riippuu potilaan toivomuksista sekä ”downtime”-ajan pituudesta.

Edellä mainittuihin hoitohin voi yhdistää anti-aging –hoidon TwinLight® Fractional Rejuvenation system. Tässä mullistavassa hoidossa laservalo absorboituu ihon pieniin vikoihin ja epätäydellisyyksiin jättäen ympäröivän terveen ihon koskemattomaksi.
Laserenergian lämpö stimuloi uuden kollageenin tuottamista dermikseen ja käsittelemätön iho nopeuttaa rejuvenaatiota. TwinLight® Fractional Rejuvenation on yksinkertainen kolmeportainen hoito, joka parantaa merkittävästi ihon koostumusta ja antaa sille raikkaan, terveemmän olemuksen.

fotona4d-laserhoito-perustuu-neljan-hoitomuodon-yhteisvaikutukseen

Fotona4D™

Kirurgista kasvojen kohotusleikkausta voidaan lykätä useita vuosia – jopa 10-15 vuotta – nykyaikaisen laserteknologian ja räätälöityjen laserhoitokokonaisuuksien ansiosta.
Fotona 4D-kohotuksessa iho käsitellään Fotonan neljällä innovatiivisella lasermoodilla, hyödyntäen SP Dynamiksen Nd:YAG ja Er:YAG aallonpituuksia.
Hoito aloitetaan suun sisäpinnan kautta. Ensimmäinen SMOOTH® -vaihe stimuloi fibroblastisoluja tuottamaan uutta tukikudosta sekä kutistaa välittömästi ihokudosta kiinteyttäen ja ryhdistäen sitä.
Hoitoa jatketaan FRAC3® -käsittelyllä, jossa ensimmäisen vaiheen kollageenistimulaatiota tehostetaan.
Kolmannen vaiheen PIANO® -käsittely kiristää ja ryhdistää ihon kaikkia kerroksia.
Lopuksi tehdään SupErficial™ -hoito ihon pinnan epätasaisuuksille, mahdollisille maksaläiskille, laajentuneille ihohuokosille ja muille virheille.

Fotona4D™ videoesittely.

Smile Eye Lift

Smile Eye Lift

Veitsetön alaluomien kiristys

Alaluomien laserkohotus – Smile Eye Lift – tehdään Fotonan SMOOTH moden avulla. SMOOTH mode on Er:YAG-laserin muoto, jossa ihon syvimpiä osia voidaan lämmittää ilman, että ihon pinta vaurioituu. SMOOTH mode -laser mahdollistaa lämpötilan nostamisen kudoksissa juuri sille tasolle, jossa kudosten kiristyminen ja kollageenisynteesi käynnistyvät.

TightSculpting

Fotona TightSculpting on laserhoito vartalon muokkaukseen ja ihon kiristykseen. Hoito suoritetaan kahdella eri aallonpituudella (laserilla), eikä siinä tarvita leikkaushoitoa. Hoidossa yhdistetään hypoterminen rasvasolujen tuhoaminen ja kollageenin uudistaminen loistavin tuloksin. Menetelmä on nopea ja turvallinen vaihtoehto laser-lipolyysille. Hoidossa ei tarvita kulutustarvikkeita, eikä potilas tarvitse toipumisaikaa.

1.vaihe: Syvälle menevä ihon kiristys ja rasvanpoisto PIANO -pulssilla.
Ainutlaatuinen, erittäin pitkä Nd:YAG pulssi on kehitetty homogeeniseen kudoksen lämmittämiseen miellyttävästi, turvallisesti ja nopeasti. Laserenergia ohjataan keskitetysti ihon alle edistämään rasvasolujen aineenvaihduntaa vaikuttamatta ihon pintaan. PIANO-pulssit ovat sekuntien mittaisia ja aiheuttavat tasaisen lämmityksen koko rasvakudokselle kiinteyttäen samalla.

2. vaihe: Ihon kiinteyttäminen SMOOTH-pulssilla
Toisessa vaiheessa käytetään vallankumouksellista, ei-ablatoivaa Er:YAG SMOOTH-pulssia, joka on ihanteellinen työkalu ihon kiristykseen. Intensiivinen, kontrolloitu pintakudoksen lämmittäminen stimuloi ja uudistaa kollageenia. Hoidettava alue kiinteytyy ja ihosta tulee elastisempi.

akneen hoito

Akne

Nd:YAG hoitaa tehokkaasti yliaktiivisia talirauhasia ja vähentää siten uuden aknetulehduksen kehittymistä.
Aknearpien hoitoon käytetään Er:YAG aallonpituutta tasoittamaan ihoa ja lisäämään uuden kollageenin muodostumista. Er:Yag silottaa arpia tarkasti ja kontrolloidusti kerros kerrokselta.

Verisuonet

Laserhoidot ovat arkipäivää erilaisten verisuonileesioiden poistossa. Esimerkkeinä hemangiomas, vascular malformations, port-wine stains, venous lakes ym…
Tutkimus osoittaa, että yli 75% potilaista, joilla oli syvä hemangioma, näkivät dramaattiisia tuloksia Nd:YAG hoidon jälkeen.

kuorsauksen hoito

Kuorsaus

NightLase-hoito on patentoitu, nopea, ei-leikkausta vaativa ja miellyttävä tapa lisätä unenlaatua.

NightLase-hoidossa laservalolla lämmitetään kudosta aikaansaaden kudoksen kiristyminen. Ilmatila nielussa lisääntyy vaimentaen kuorsauksen voimakkuutta ja vähentäen uniapnean vaikutuksia. Hoito suoritetaan hellävaraisella, pinnallisella Er:YAG laservalolla. Puudutusta ei tarvita.
Hoito tehdään kahdessa vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa kudos lämmitetään ja toisessa vahvistetaan.
NightLase-hoito tehdään kolmen hoitokerran sarjana. Ensimmäisen ja toisen hoidon välissä on kaksi viikkoa, toisen ja kolmannen välissä neljä viikkoa. Hoitotulokset ovat erittäin hyviä.

arvet

Arvet

Hoidossa käytetään yhdessä non-ablatiivista Nd:YAGia ja fraktionaalisesti ablatoivaa Er:YAGia.
Tässä erittäin tehokkaassa dual-wavelenght -ratkaisussa ei pelkästään hoideta arven esteettistä ulkonäköä vaan myös vaikutetaan arven monimutkaiseen verisuonistoon.

Pigmentit

ER:YAGia voidaan käyttää erilaisten pigmenttien ablatointiin. Tällöin poistetaan epidermis- ja dermiksen pinta kontrolloidusti ja lähes verettömästi. Tutkimukset osoittavat, että ER:YAG –laserit hoitavat keratoosia erittäin tehokkaasti. Yhden hoidon jälkeen sekä kliininen että histologinen hoitotulos oli 93% parempi.

karvan poisto

Karvanpoisto

Fotonan erittäin tehokas Nd:YAG FRAC3 –teknologia ja aallonpituus soveltuu kaikille ihotyypeille toisin kuin muut aallonpituudet.
Riippuen hoidettavan alueen koosta ja sijainnista vartalossa yleensä kolmesta viiteen hoitokertaa 6-8 viikon välein johtaa merkittävään esteettiseen ja kliiniseen tulokseen.
Fotona S-11 skanneri nopeuttaa ja helpottaa isojen alueiden kuten jalat, selkä ja rinta, hoitoa. Skanneri tekee karvanpoistosta erittäin kustannustehokasta, koska hoitavaa sädettä ei tarvitse ohjata koko ajan manuaalisesti. Skanneri hoitaa 65×65 mm alueen kerralla.

kynsisienen hoito

Kynsisieni

Kynsi ja sitä ympäröivä kudos laseroidaan tasaisesti heikentäen ja tuhoten sienen, joka on sairastuttanut kynnen.
Laserhoidossa vältetään mahdolliset haittavaikutukset, joita perinteisellä lääkehoidolla aina on. The Clear Steps-hoito toteutetaan yleensä neljä kertaa viikon välein. Kaikki kynnet hoidetaan jokaisella hoitokerralla

kirurgia

Gynekologiset hoidot

Gynekologisiin toimenpiteisiin Er:YAG laser mahdollistaa erittäin tarkat toimenpiteet kaikissa gynekologian laserhoidoissa.

IncontiLase

on patentoitu, ei-invasiivinen Er:YAG laserhoito lievän tai kohtalaisen ponnistus virtsankarkailun hoitoon. Hoito perustuu kollageenin voimakkaaseen lisääntymiseen emättimen limakalvoissa ja sitä ympäröivissä kudoksissa. Tämä johtaa ympäröivien kudosten kutistumiseen ja tiukentumiseen. Etuna IncontiLase-hoidolla on sen helppous ja kivuttomuus. Hoidossa ei leikata, ommella, poisteta kudosta eikä näin ollen aiheuteta verenvuodosta.

IntimaLase

on patentoitu, ainutlaatuinen, ilman leikkausta tapahtuva Er:YAG laserhoito emättimen kiristykseen. Er:YAG laserin smooth-mode toiminnolla tuotetaan emättimen kudokseen lämpöä, stimuloidaan kollageenin muodostusta ja lopputuloksena on emättimen kiristyminen.

RenovaLase

RenovaLase on ainutlaatuinen, innovatiivinen, ei-invasiivinen Er:YAG (2940nm) laserhoito atrofisen vaginiitin oireiden hoitoon. Laserilla tuotetaan lämpöä emätinkanavaan. Kliiniset tutkimukset osoittavat, että toimenpide on tehokas, helppo ja turvallinen ja poistaa tarpeen pitkäaikaiselle estrogeenin käytölle.